e-Ellenőrző

 

A 2014/2015-ös tanévben bevezetésre került  – a kor elvárásainak megfelelően – az elektronikus napló. Tanulóink értékeléseit, hiányzásait és tanulmányaikkal kapcsolatos adatait digitálisan rögzítjük. Ebből adódóan, Önök számára is elérhetővé válik a gyermekek iskolai munkájának, interneten keresztüli ellenőrzése. Ezen folyamattal párhuzamosan megmarad a hagyományos papír alapú ellenőrző könyv is.

A digitális napló egy tanulmányi információs rendszer, internetes szolgáltatás, melyet bármely magyar oktatási intézmény használhat. A szolgáltatás ingyenesen és időbeni korlátozás nélkül igénybe vehető a regisztrált szülők, gondviselők részére. A szolgáltatás az összes – a tanulmányi munkával, annak adminisztrációjával és a kommunikációval kapcsolatos – alap funkciót tartalmazza. A digitális napló szolgáltatás elérése és annak használata biztonságos, titkosított, csatornákon keresztül működik (SSL). A kommunikáció a kiszolgálókkal, az oldal felhasználása teljes egészében védett, az elektronikus banki rendszerekhez hasonlóan. Minden szolgáltatás, mely beépítésre került a rendszerben, az adminisztratív feladatok könnyű kivitelezését, egyszerű menedzselését támogatja, előtérbe helyezve a szülőkkel kapcsolatos kommunikációt és adatszolgáltatást.

Pár szóban az e-Ellenőrzőről:

Tartalmazza:

–          a tanuló jegyeit, hiányzásait és késéseit,

–          az elmúlt időszak értékeléseit,

–          órarendjét,

–          mely tanárok, tanítók tartják az adott órákat,

–          tanárok, tanítók üzeneteit a szülők részére,

–          a leadott igazolásokat,

–          félévi, év végi értesítőt,

–          különböző statisztikákat.

e-Ellenőrző működése:

Tanáraink, tanítóink az órai munka, dolgozatok, felmérők alapján kitöltik az elektronikus naplót, aminek eredménye látható az e-Ellenőrző-ben. Előfordulhat, hogy az elektronikus ellenőrzőben hamarabb látható egy-egy dolgozat, felmérés eredménye, mint a hagyományos ellenőrzőben, mert például a dolgozatjavítás esetleg hétvégére eset, így a jegyek rögzítése is akkor törtéhet.

e-Ellenőrző elérése:

Az e-Ellenőrző bármilyen Internetes böngészőprogrammal ellátott számítástechnikai vagy mobil infokommunikációs eszközön (asztali számítógép, Laptop, Notebook, Netbook, SmarthPhone, PDA, MDA, TabletPC stb.) képes működni, az alkalmazott operációs rendszertől függetlenül. A szoftverrendszer szerver oldali alkalmazása Windows™ és Linux környezetben is használható.

A böngésző címsorába a következőt kell beírni: 

http://szikataltisk.e-kreta.hu

Az Ön (tanuló neve) nevű gyermekének a belépéshez szükséges információja az oktatási azonosító száma és a születési ideje a következő formátumban:

Azonosító: (a tanuló 11 jegyű oktatási azonosító száma)

Jelszó: (születési dátum, formátuma éééé-hh-nn)

A belépési adatok nem változtathatók, ezért kérjük, gondoskodjon a biztonságos megőrzésükről. Három hibás bejelentkezés után a rendszer letilt, ekkor ki kell lépni a böngészőből, és újbóli megnyitás után ismét lehet bejelentkezni.

Az e-napló bevezetése a tanárok és szülők számára is új, eddig nem alkalmazott feladatokat jelent, ezért türelmet kérünk mindenkitől. Reméljük, hogy az új helyzet nemcsak kiívásokat hoz, hanem megkönnyíti a tanárok munkáját, és egyben segíti azt, hogy a szülők valós képet kapjanak a tanulók eredményeiről.