Az idén harmadik alkalommal szerveztünk ifjúsági tábort Mátraszentimrére, ahová 27 fő tanuló és 3 fő pedagógus indult el 2019.augusztus 01-én.

Első nap Kékestetőre látogattunk el, ahol megtekintettünk a kilátót és Magyarország legmagasabb pontját, majd az ebédet már a csodaszép táborhelyünkön költöttük el. A tábor elfoglalása után rövid túra keretében fedeztük fel a környék látnivalóit. Másnap délelőtt az erdőn keresztül átsétáltunk Falloskútra, ahol megtekintettük a Mária kápolnát, megismerkedtünk történetével. A nap további részében sajnos rossz időnk volt, így a tábor területén játékos délutánt tartottunk, ahol remekül szórakoztunk. Harmadik nap csoportos tárgykereső versenyt rendeztünk, amit a gyerekek vidáman, jó hangulatban teljesítettek. Délutáni esős idő miatt elmaradt a mátraszentimrei túránk, de így sem unatkoztunk. Ismét a játáké, az éneklésé és a mozizásé volt a főszerep.

Utolsó nap Mátrafüreden sétáltunk, majd megtekintettük a Mátra Múzeumot, ahol sok érdekes dolgot láttunk. Délután még egy utolsó játékra elmentünk a Mátrai Móka játszóházba, ami remek zárása volt ennek a négy napnak. A táborból fáradtan, de élményekkel telve, jókedvűen értünk haza.